Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kamery mestám veľmi pomáhajú, tu je dôkaz...
Zdielať na

Kamery mestám veľmi pomáhajú, tu je dôkaz...

PRIEVIDZA / Sledujú nás na každom kroku a mnohí ich prítomnosť ani nevnímame. Konkrétne v Prievidzi majú kamerový systém už desať rokov. Za ten čas boli tunajší mestskí policajti svedkami naozaj kurióznych, ale aj dramatických situácií. Poďte si to pozrieť. Najlepší výber z nich stojí naozaj za to!

Chytili vandalov, zlodejov i násilníkov

Kamerový systém v Prievidzi funguje už viac ako desať rokov. Za ten čas sa mestským policajtom podarilo nasnímať množstvo vandalov, zlodejov, ale aj násilníkov. "Za ten čas to bolo množstvo trestných činov a viac ako 15 000 priestupkov," vraví Vít Zajac z mestskej polície v Prievidzi.

Mladý muž nabíja zbraň a strieľa do ľudí na námestí. Robil tak rovno pod kamerou. "Nie je to sranda, lebo keď nie ste pripravení, neviete kde to dostanete," tvrdí zasiahnutý muž.

Našťastie po ľuďoch strieľali len z airsoftovej zbrane. Postarali sa však o poriadnu paniku. "Kamery výrazne pomohli v tých rizikových častiach znížiť kriminalitu," dodáva Zajac.

Prievidzu monitoruje 23 kamier

Vďaka nim klepli po prstoch mnohým zlodejov. V putách skončil aj mladík, ktorý chcel ukradnúť auto. Rovnako dopadli aj dvaja babráci. "Tí sa snažili dostať do auta násilne. No nepodarilo sa im to a auto poškodili," dodáva Zajac. Vrcholom boli zlodeji, ktorí kradli železo z futbalového štadióna. Robili tak o druhej popoludní rovno pod kamerami.

Pred desiatimi rokmi monitorovali Prievidzu dve kamery. Teraz ich majú 23. Pozornému oku operátorov neušlo ani množstvo bitkárov, ale aj exhibicionistov. V tomto prípade sa jeden z nich vyšplhal nahý v mraze na strom. Mladík skončil v nemocnici.

Do nej odviezli aj muža, ktorý spadol z dvojmetrového múrika. Nikto si ho nevšímal. Nebyť toho, že ho nasníma kamera a zachránia ho mestskí policajti, dopadne veľmi zle.

Srdce pre deti. Charitatívny projekt vyvrcholí galaprogramom 20. decembra o 20:20 na TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy